Saltar al contenido
Inici » Entrevista a La Veu de l’Anoia  24/05/2020

Entrevista a La Veu de l’Anoia  24/05/2020

  • por

Josep M. Planell, administrador de Planell, SA: “L’Anoia pot ser un bon lloc per crear serveis i oferir productes de qualitat”

Jaume Singla

Soc Josep Maria Planell Farrés, nascut a Calaf. Soc casat amb Dolors Aymerich i tenim dos fills, Roger i Núria. Des dels 15 anys que treballo a Planell, SA que va fundar el meu pare, Josep Planell i Vilanova i on també hi treballa la meva esposa Dolors i el fill Roger. Crec en l’empresa familiar arrelada a la comarca per a donar sempre el millor servei als clients.

Més de cinquanta anys de servei a l’Anoia. Qui i quan funda Planell, SA?

El fundador va ser el meu pare, l’any 1950, a Calaf. Aquest any celebrem amb molt d’orgull el 70è aniversari de l’empresa familiar: som la segona generació donant pas a la tercera.

El catàleg de Planell és molt extens. Des de cuines i banys, a mobles, parquets, llars de foc, eines o materials per a la construcció. Com es gestiona una oferta tan extensa?

Sí, el catàleg de productes és extensíssim i en constant renovació, i per això ens hem de reciclar i posar al dia constantment. Cal estar al dia de les actualitzacions de les normatives oficials en quant a materials de construcció i també de les innovacions dels fabricants. I el camp de l’interiorisme encara és més sofisticat: hi entren en joc la decoració, el disseny, la moda, el confort… tot un procés de personalització dels projectes en què sempre cal estar atents a les novetats que els dissenyadors i gabinets tècnics dels propis fabricants van creant.

Els clients es deixen aconsellar pel que fa a elecció de materials o decoració?

La gran majoria sí: entren en diàleg amb el venedor/a, contrasten idees i es deixen aconsellar per trobar allò que desitgen, que la nova construcció o reforma s’ajusti a les seves perspectives de disseny i, també molt important, al seu pressupost… podem dir que la nostra especialització és aconseguir el màxim de disseny al preu més assequible.

Els darrers anys hem assistit a una gran evolució en tecnologies i materials. Costa molt mantenir el seu personal al dia?

L’evolució i ritme del sector és constant i viu. Els propis fabricants ja fan presentacions de producte, formació… Cal escoltar i dedicar-hi temps, assistim a fires nacionals i internacionals, i mantenim diàleg constant amb les principals marques. Però el principal mèrit radica en el nostre personal especialitzat. I aquí és on marquem la diferència que ens avala. Il·lusionar als clients és decorar, projectar ambients, reformar habitatges, rehabilitar construccions, calcular estructures… O sigui que en l’atenció personalitzada al client incloem, a més, tots aquests serveis.

S’atreveix a avançar quins nous productes de confort a la llar, ens sorprendran a curt i mig termini?

No ho podem predir perquè periòdicament ens sorprenen amb materials més innovadors i versàtils. Per exemple, un gran repte assolit, inimaginable fa dos o tres anys, és la fabricació de material porcellànic en peces de gran format, més de 3 m2 , en una peça de 3.00 x 1.20 metres i molt poc gruix, aptes tant per a revestiments com per paviments. I la gran revelació del parquet ceràmic en lames de quasi 3m de llarg: inalterable al desgast, sense manteniment, ignífug…

Planell té dos establiments, un entre Igualada i Vilanova del Cami i l’altre a Calaf. És l’Anoia un bon lloc per a un servei com el que doneu vosaltres?

Vam néixer a Calaf el 1950, i l’any 1989 ens vam instal·lar a Vilanova del Camí, a la carretera de la Pobla. I aquest és el nostre àmbit natural. Des de Vilanova abastim Igualada i l’Anoia sud; i des de Calaf prestem servei a l’Alta Anoia i mantenim clientela del Bages, la Segarra, el Solsonès, la Noguera… Són 70 anys de servei al públic, amb famílies de clients que ja sumen la tercera generació, hem creat amistats! Crec que l’Anoia pot ser un bon lloc per crear serveis i oferir productes de qualitat. Lògicament cada comarca té les seves particularitats, febleses, i punts forts. L’important en tot és poder fer el que t’agrada, il·lusionar-te amb els reptes i la feina ben feta, i assolir objectius.

Es pot venir als vostres establiments a mirar per agafar idees?

Els nostres establiments es poden visitar lliurement tant professionals com consumidors finals, i és una bona manera de fer-se una idea del volum de producte de què disposem. Les nostres exposicions engloben un conjunt de uns 2.000 m2. i estan en constant renovació, dedicades a presentar de forma real tot el món de la construcció, des de l’estructura, tancaments, coberta, i especialment interiorisme. La finalitat de l’exposició és facilitar al client la composició del seu projecte, mitjançant diversos ambients ja muntats.

Quines marques distribuïu?

Seria llarg detallar la immensa quantitat de proveïdors/marques que conformen el nostre catàleg. En destaco dues d’interiorisme molt rellevants que imposen moda i tendència. PORCELANOSA Grupo líder en ceràmica per a paviment i revestiment. Fabriquen i distribueixen, a part de ceràmica, mobiliari de cuina i bany, porcellana sanitària, aixetes, solid surface KRION, parquets, pedres i fustes del món, i multitud de complements amb disseny propi i segell de qualitat i prestigi. I KUCHENTIME / NOBILIA, fabricant alemany de mobiliari de cuina d’alta qualitat líder europeu en volum de cuines fabricades.

 Veu de l’Anoia  

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *